A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей № 4
м. Хмільника Вінницької області

Трагедія Бабиного Яру

Дата: 29.10.2021 13:02
Кількість переглядів: 80

Щороку у вересні українська та світова спільнота вшановує День пам’яті жертв у Бабиному Яру, який є символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі.

80 років тому в урочищі неподалік Києва було згублено життя мирного громадянина, військовополоненого, підпільника, партизана, заручника, члена ОУН… Бабин Яр став братською могилою для десятків тисяч євреїв, ромів, українців та представників інших національностей.

29 вересня 1941 року – точка відліку масових розстрілів мирного населення на околиці Києва. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, у Бабиному Яру розстріляли понад 33 тисячі євреїв. Це була одна з найбільших масових акцій знищення мирного населення під час Другої світової війни. Тут, впродовж двох років, німецькими окупантами було закатовано понад 100 000 людей різних національностей.

У пам`ять про ці події, 29 вересня для учнів 8-А класу було проведено позакласний захід на тему «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії».

Учні відвідали Меморіальний парк пам’яті жертв фашизму – місце, де відбувалися масові розстріли євреїв Хмільника під час Другої світової війни. Фактично в кожному районному центрі, у кожному великому селищі є свій маленький «Бабин Яр». Не став виключенням і Хмільник, де протягом 1941-1943 рр. німецькими окупантами було знищено більше 11000 осіб.

Під час заходу учні дізналися про Голокост, історію трагедії Бабиного Яру, ознайомилися з світлинами та свідченнями очевидців подій. Окрема увага була приділена висвітленню подій часів Другої світової війни, що відбувалися у нашому місті.

Учні поклали квіти до пам’ятника та хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув під час фашистських репресій.

Метою заходу було пояснити вплив трагедії Бабиного Яру на долю людства, викрити людиноненависницьку політику нацизму, формувати в учнів усвідомлення того, що мир, життя і злагода між людьми — найвищі на землі цінності.

Класні керівники провели уроки пам’яті, учні переглядали тематичні фільми.

Шкільний бібліотекар Шмигельська Н.Я. підготувала виставку літератури на цю тему, проводила групові бесіди із читачами.

Той, хто не пам’ятає своєї історії, той не має права і на краще майбутнє. І ми повинні пам’ятати, щоб це не повторилося.

Учитель історії Гребенюк О. М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень