A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей № 4
м. Хмільника Вінницької області

Дні сталої енергії

Дата: 29.10.2021 14:10
Кількість переглядів: 84

У Чернігові стартували Дні сталої енергії

Щороку кліматичні лідери країн Європи збираються разом, щоб упродовж тижня обмінятися ідеями, обговорити рішення та розробити нові плани для досягненні енергетичних та кліматичних цілей. Цього року з 25 по 29 жовтня Європейський тиждень сталої енергії проводиться під девізом: «Назустріч 2030 року: перебудова європейської енергетичної системи».

У світі розробляються та впроваджуються загальнонаціональні, міжнародні та глобальні проєкти, що стосуються зменшення викидів парникових газів. Особливу увагу приділяють викидам вуглекислого газу (СО2), підвищений рівень якого викликаний, в основному, людською діяльністю, що, в свою чергу, сприяє виникненню  "парникового ефекту", який призводить до глобального потепління, тобто наростаючого поступового підвищення температури поверхні Землі і негативного впливу на клімат.

Дні сталої енергії слугують додатковим нагадуванням про нагальну потребу в енергоефективному використанні енергії та збереженні клімату.

У нашій школі було проведено ряд тематичних уроків, заходів. 

1-Б клас Квест-гра"Вода-джерело життя"(Карбівська Л.А.).

Малюки з великою цікавістю зустріли гостю Черепашку,яка надіслала листа з проханням про допомогу.Вони із задоволенням і спритністю шукали кожну станцію-зупинку,де потрібно було виконати цікаве завдання. Діти відгадували загадки,збирали краплинки,які познайомили їх з властивостями та станами води.Працювали в групах на станції "Ігрова",розгадували ребуси.

Під час заходу учні переглянули презентацію та склали правила про бережливе та економне використання води,дбайливе ставлення до енергоресурсів,зрозуміли її необхідність та важливість для життя людей.

Виховний захід був захопливий,пізнавальний і не залишив жодну дитину байдужою.Діти отримали багато корисних знань та позитивних емоцій.

Учні 4-В класу здійснили захоплюючу подорож до країни Енерголандії, до якої їх супроводжували її мешканці Теплинка та Енергійко. Протягом заходу діти переглянули презентацію «Енергозбереження» та мультфільм «Добре світло». Учні дізналися про енергію та її види, ознайомилися з простими методами економії електроенергії, тепла, води. Навчились, як можна заощадити енергоресурси в навчальному закладі та вдома.

З великою цікавістю подорожуючі виконували різні завдання мешканців Енерголандії, одним з яких було будівництво «зеленого» міста.

Також діти прослухали екоказку «Землезбереження», перемістившись віртуально на 100 років вперед, дізнались, яку роль відіграє економія енергії в збереженні екології Землі.

Енергозбереження - це не тільки економія грошей, а й турбота про планету, на якій нам жити.

У 10Б класі Дремблюга О.П. провела урок енергоефективності під гаслом «Людина – господар тепла».

На уроці учні слухали про значення раціонального користування енергетикою, подавали ідеї щодо енергозбереження, складали інфографіки "Енергофективність", сторювали ілюстрації-іконки для інфографіків.

В рамках проведення Днів сталої енергії в хмільницькій громаді оголошено

« #Фотофлешмоб «Велосипедом в школу / на роботу». 

Зелений курс та сталий розвиток визначатимуть майбутнє життя Планети! Чим швидше це ми усвідомимо, тим більшу частку ми докладемо до збереження клімату та енергії.

Прості правила роблять великі дива: сортувати сміття, вимикати світло, електроприлади, виходячи з кімнати, зачиняти вікна, двері, правильно використовувати провітрювання кімнати, економно використовувати воду, не їхати в центр міста на своїй машині. За допомогою таких правил можна суттєво зменшити споживання енергії та викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Ось він ідеальний ранок здорової людини: велосипедом в школу, на роботу або пішки, автомобілем – на дальні подорожі.

#Хмільник_на_вело2021

#Я_за_чисте_довкілля

#Дні_сталої_енергії2021

Такі заходи спрямовані на підвищення поінформованості мешканців громади щодо ощадливого та ефективного використання енергії, ширшого залучення відновлювальних джерел енергії  та протидії глобальній зміні клімату.

Проведення різноманітних заходів, розрахованих на різні аудиторії, сприяє усвідомленню кожного з нас приймати рішення не лише економічно вигідні, а й корисні для природного довкілля. За допомогою простих правил: вимикати світло, електроприлади, виходячи з кімнати, зачиняти вікна, двері, правильно провітрювати кімнату, економно використовувати воду – можна суттєво зменшити споживання енергоресурсів.

Хмільник вчиться буди енергоефективним!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень