A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей № 4
м. Хмільника Вінницької області

Тиждень цікавої математики та фізики

Дата: 07.12.2020 14:56
Кількість переглядів: 349

Тиждень цікавої математики та фізики

 

Calam?o - ТИЖДЕНЬ МАТЕМАТИКИЗ 07.12.2020 р. по 11.12.2020 р. у комунальному закладі  «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 м. Хмільника Вінницької області» проходив тиждень математики та фізики.

Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

Про початок тижня можна було дізнатись із конкурсу – виставки предметних газет, найкращі стіннівки були відмічені журі конкурсу.

Цікавим та захоплюючим був конкурс «Найкмітливіший», який провели вчителі математики серед учнів 6-х класів.

Учнями 7-А і 11-Б класів (вчителі Євтодій О.Ф. та Іваниця В.І.) було проведено математичну вікторину. Діти виконували завдання з математики, розв’язували ребуси, кросворди.

Цікавими виявилися для учнів 1-4-их  класів математичні загадки від учнів 6-А, 6-Б і 11-А класів.

Діти із захопленням відповідали на запитання про математику.

З метою сприяння виховання всебічно розвиненої особистості, розширення історико – математичного кругозору учнів, виховання зацікавленості предметом вчителями – предметниками були проведені математичні квести для учнів 8 – В і 8 – А класів (учитель Міщук В.І.) та для учнів 9 – А і 9 – Б класів ( учитель Михальнюк Г.В.). команди змагалися між собою за звання «Найкращий математик».

Родзинкою тижня стали математично – фізичні брейн – ринги, які провели Поплавський В.О. та Шеремета Н.С. Команди змагалися між собою за звання «Найкмітливіший». Діти розв’язували різні логічні задачі, розгадували ребуси, головоломки.

Учитель математики Філатова Л.П. провела змістовний навчальний математичний ранок для учнів 4-их класів, а Носалюк Н.В. познайомила учнів 9-Г класу із визначними математиками світу та їх відкриттями.

Цікавою формою позакласної роботи був конкурс «Таємниці фізики» серед учнів 8-их класів, підготовлений учителем фізики Шевченко Ю.В. та фізичний квест для учнів 7-х класів
(учителі Поплавський В.О. та Шеремета Н.С.). мета цих заходів – популяризація знань фізики, показ зв’язку цієї науки з математикою, занурення у світ передбачень та загадок. Вдалими були фізичні експерименти

(досліди), проведені учнями 10-х класів для учнів 7-х класів.

Проведення тижня математики та фізики сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічні, здатність до абстрагування, порівняння. Діти отримали позитивний емоційний заряд. Враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, кожен із них працював із захопленням. Учні дізнались багато цікавого, нового і корисного з даних предметів, що й було головною метою проведення тематичного тижня.

Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

 

 

 

 

Заступник директора                                             Михальнюк Г.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень