A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей № 4
м. Хмільника Вінницької області

День толерантності

Дата: 16.11.2021 14:57
Кількість переглядів: 213

 

 

 

Сьогодні, 16 листопада , в Україні та світі традиційно відзначається Міжнародний день толерантності. З нагоди цього дня для учасників освітнього процес під девізом «Ми різні, але всі потрібні» проводилися цікаві й змістовні заходи, метою яких було познайомити дітей з поняттями «толерантність» та «толерантна людина», розвивати у дітей почуття доброти, милосердя, поваги, толерантності, формувати позитивне відношення один до одного та до оточуючих людей.

Учні 4-А, 3-В класів вирушили у мандрівку в  цікаву країну Толерантності . Тут переглядали мультики, давали відповіді на завдання вікторини, відгадували загадки, розмальовували, читали вірші, грали ігри.

Для учнів 4-В було проведено виховний захід «Толерантність врятує світ», в ході якого діти ознайомились з поняттям "толерантність", рисами толерантної особистості, виготовили браслети дружби. Також переглянули короткометражний мультфільм "Подарунок ", в якому описано зворушливу історію про дружбу, об'єднану спільним болем. Учні навчилися розуміти чужу, особливу історію та значення слова толерантність.

 

  В учнів початкової школи, толерантне ставлення виховувалось на прикладі українських народних казок. 

    Учні середньої школи  переглянули і обговорили змістовну відеопрезентацію, з радістю виконали практичну вправу «Толерантність. Що це?», яка  мала за мету виховання толерантності у молоді: терпиме ставлення до інших, їх думок і поглядів, повага один до одного, повага до людей іншої національності.

      Дуже важливо навчити дитину з самого дитинства не засуджувати інших і не боятися «особливих» дітей, вміти співчувати, бути толерантними.

Сьогодні варто зробити світ і себе хоч на краплину добріше та толерантніше, а проведені заходи дали можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

 

  Толерантна людина – це та, яка:

 

Добре співпрацює з іншими на засадах партнерства

 

Готова миритися з думками інших

 

Поважає людську гідність

 

Поважає права інших

 

Сприймає іншого таким, яким він є

 

Здатна поставити себе на місце іншого

 

Поважає право бути іншим

 

Визнає різноманітність

 

Визнає рівність інших

 

Терпима до чужих думок, вірувань, поведінки

 

Відмовляється від домінування й насильства

 

Отже, будьте толерантними – це запорука гармонійного розвитку особистості!!!

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень