A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей № 4
м. Хмільника Вінницької області

Міжнародний день прав людини

Дата: 10.12.2021 18:44
Кількість переглядів: 82

   10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.

Засновники Міжнародного дня прав людини висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.

Загальна декларація стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини. Крім основних прав людини, Загальна декларація прав людини докладно перелічує політичні, громадянські права і свободи людини, а також права в економічній, соціальній і культурній сферах.    

   В рамках Всеукраїнської кампанії '16 днів проти насильства" учні 9а класу КЗ"ЗОШ І-ІІІст. № 4 м. Хмільника" Афанас'єва Євгенія та Чмелюк Ангеліна провели інформаційний вісник для дітей 2А та 3В кл. " Права та обов'язки дітей", а також вікторину "Чи знаю я свої права та обов'язки" для учнів 5А кл, 6А кл. під наставництвом вчителя Нетребко Д.О.

Вчителем  Гребенюк О.М. було організовано зустріч з начальником відділу Хмільницького бюро правової допомоги  Мариніч Г.В. з учнями 8-А  та 10 –В класів дала можливість поспілкуватися на теми, які турбують наших дітей: права та обов'язки дитини, насильство фізичне, психологічне та шляхи виходу з конфліктних ситуацій. 

 Шкільний бібліотекар Шмигельська Н.Я. організувала для учнів 3-Б та 3-А класів,  нетрадиційні віртуальні екскурсії у Світ Казки на тему «Порушення прав дитини у казках».  Метою екскурсій було - розширити знання дітей про їхні особисті права та підвести до розуміння своїх обов'язків. Дітям цікаво було знаходити порушення прав та обов'язків у відомих казках. Аналізуючи неправильні вчинки героїв казок діти вчаться людності, шанобливого ставлення до дорослих, однолітків, членів родини.

  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень