A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей № 4
м. Хмільника Вінницької області

25 листопада 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні -геноциду Українського народу

Дата: 27.11.2023 20:52
Кількість переглядів: 48

 

 Цілеспрямоване знищення українців радянською владою під час Голодомору в 1932 – 1933 роках залишається незагоєною раною в генетичній пам’яті нашого народу. Окупаційна політика «совєтів» привела до втрат мільйонів життів наших земляків. Дізнаючись про страшні сторінки історії, все більше країн сьогодні визнають Голодомор 1932 – 1933 років геноцидом українського народу. Голодомор – страшна трагедія в історії нашої держави. І, щоб не повторилися такі події, ми повинні знати й пам’ятати про них. 

На знак вшанування пам'яті невинних жертв цієї трагедії учні нашого ліцею  долучилися до загальношкільної хвилини мовчання та акції "Свічка пам'яті". Бібліотекар Ніна Шмигельська організувала тематичну виставку книг “Сторінками голодного 33-го”. Також, у бібліотеці відбувся виховний захід з учнями 4-В класу .   "Стражденними сторінками голодного 33-го “ та година спілкування з учнями 6-Б класу “ Страшні лихоліття Голодомору ”.

У  кожному класі  відбулися години спілкування та  виховні години про трагічні події тих років.

Для вшанування пам'яті жертв Голодомору вчителі початкових класів разом із своїми учнями створили творчу аплікацію "Колосок Пам'яті". Цей творчий процес дав можливість учнням молодших класів  виразити свою повагу та глибокі почуття щодо трагедії, яка сталася в історії України. 

Ми повинні знати правду минулого для того, щоб забезпечити щасливе майбутнє. Україна пам’ятає. Світ знає. Пам’ятайте… Поважайте… Шануйте, адже саме ви - майбутнє нашої держави. Ніколи не допустіть повторення цієї трагедії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень